OrsonTSI, przyjaciel mi załatwił w Czechach, ale na alledrogo znajdziesz oryginały za 11 zł + wysyłka np. http://allegro.pl/dekielki-dekle-sko...632936049.html
Dziwne pytania kupujących samochód !
Zwiń
X
-
Dziwne pytania kupujących samochód !
Wizyta jednego z jegomości mającego w zamiarze nabycie mojego pojazdu samochodowego skusiła mnie do przygotowania niniejszego posta. Nie jestem osobą, która handluje autami, dlatego być może to o czym będę pisał jest "normalną codziennością", ale do rzeczy. Chciałbym spytać, skąd biorą się tak dziwne pytania jak:
1 Czemu w aucie jest tak czysto, pewnie wysprzątał pan pod handelek ?
ODP: bo proszę Pana byłem w Skoda Lab Auto w Czeladzi w symulatorze dachowania i wiem co potrafi zrobić pozostawiona piłeczka tenisowa w czasie takiego zdarzenia
2 To gdzie pan załatwia sobie przeglądy do auta ?
ODP: Przegląd proszę Pana był dokonywany w stacji diagnostycznej, udam że nie rozumiem o co Pan mnie pyta.
3 Czy będzie panu przeszkadzać, jak podpiszę się na umowie za żonę jej podpisem ?
ODP: Tak i to na tyle, że ja takiej umowy nie podpiszę ?
4 Czemu tapicerka w aucie jest taka czysta i nie zniszczona - pewnie pana auto zalane było i pan wszystko wymieniał ?
ODP: Bo lubię porządek w aucie i sprzątam w nim raz na tydzień, kiedy się jeździ z dziećmi to obowiązek.
5 Czemu nie ma tylnego światła przeciwmgłowego ?
ODP: Bo to wersja z jedną taką lampą na tył.
6 Czy ładnie turbina gwizda ?
ODP: Turbina ma dawać moc a nie dźwięk.
7 Czemu klosze nie są powycierane, zadymione i popękane od lamp ?
ODP: Bo auto jest garażowane.
Najwidoczniej NIE BYŁEM przekonywujący, albowiem po ustaleniu ceny i dwugodzinnej negocjacji - klient stwierdził, że musi pokazać pojazd żonie - za którą przed chwilą chciał się podpisać.
WSPÓŁCZUJĘ TYM CO SPRZEDAJĄ I TYM CO NIE WIEDZĄ CZY CHCĄ KUPIĆ
-
-
10/10Zamieszczone przez macherstudio6 Czy ładnie turbina gwizda ?
Turbina (TDI) pomimo dawania mocy ma jednak zdolności wokalne
Te dwie strony od wieków reprezentują skrajnie różne podejście do tematu, czasem jest trudno zbliżyć się do środka.Zamieszczone przez macherstudioWSPÓŁCZUJĘ TYM CO SPRZEDAJĄ I TYM CO NIE WIEDZĄ CZY CHCĄ KUPIĆ
Komentarz
-
-
No to mój drogi zaskoczę Cię, bo taka gwizdająca, gwiżdżąca turbina oznaką jest tego, że chcesz sprzedać uszkodzone auto i oszukać kupującego - jak mi wyjaśnił ów jegomość ! Więc podobno to było pytanie podchwytliwe i dobrze na nie odpowiedziałem - wczoraj mnie nosiło z nerwów straconego czasu ale dziś się śmieje z takiego podejścia - 3 osoby oglądają auto wszystko jest jak chcą, nie ma zastrzeżeń ale ... żona musi zobaczyć, interesujące czemu tak a zmiana planów po tym, jak powiedziałem, że nie podpisze umowy, na której będzie podrobiony podpis ! ?Zamieszczone przez mrfazi10/10Zamieszczone przez macherstudio6 Czy ładnie turbina gwizda ?
Turbina (TDI) pomimo dawania mocy ma jednak zdolności wokalne
Komentarz
-
-
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...9d4a06#1328939 tutaj sprzedający też musiał podac nawet powód sprzedazy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Tony065, no wiesz co Ci powiem teraz jak o tym myślę, to faktycznie ANTY-Mirek niesamowity ze mnie ;-) i sew1981, też ma racje teraz z perspektywy czasu wygląda, jakby koleś na pośrednictwie chciał zarobić kupując dla kogoś ale za swoje pieniądze - stąd ta przysłowiowa "żona na umowie" której nie było.
Komentarz
-
-
macherstudio, dokładnie jakiś początkujący ćmojboy handlarz i chciał Cię w idiotyczny sposób na cenie zbić poprostu.
avocado, jaka żona....przecież to pic na wodę.
jak się dobrze wkręci w biznes, to wszystko w jego życiu będzie miało wartość handlową i zostanie mu taki nawyk, może "żonę" też sprzeda, jak będzie "dobra cena" :szeroki_usmiech :P
Komentarz
-
-
Znam temat jak sprzedawaliśmy Vectrę C :lol:
Auto miało 3 lata i coś około 30 tyś przebiegu.
Panie licznik kręcony
do weryfikacji w ASO
Panie bity
Weź miernik lakieru i weryfikacja w dowolnym serwisie
Panie czysty w środku i na zewnątrz - picowany
Nie, o auto się dba to i ładnie wygląda
Panie ale to benzyna
Ludzie to debile.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
a ja tam będę sam sprzedawał auto mojej pani i chętnie poczyszcze głupimi odpowiedziami i ponabijam się z mośków i pseudo fachowców z miernikami i innymi cudami liżącymi prawie pełnoletnie auto :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechZamieszczone przez macherstudioWSPÓŁCZUJĘ TYM CO SPRZEDAJĄMarcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-

Komentarz